CAFEA CU CIOCOLATĂ ȘI CARAMEL

  • Număr persoane 1
  • Dificultate Ușor
  • Timp preparare 5 min

Ingrediente

80 ml cafea
60 ml + 50 ml + 50 ml lapte
2 lingurițe pudră de cacao amară
2 batoane de caramel

Preparare

Taie un baton de caramel  în bucățele și topește-le într-o tavă de copt la cuptor la 180°C pentru aproximativ 8 minute. Scoate-le de la cuptor, așteaptă 30 de secunde și ia-le din tavă, obținând astfel chipsuri mici de caramel.
Într-o crăticioară, topește celălalt baton de caramel în 50 ml de lapte.

Într-o ceașcă, încălzește 60 ml de lapte folosind funcția de spumare a espressorului, adaugă pudra de cacao și amestecă.
Toarnă cafeaua în ciocolata fierbinte.
Spumează 50 ml de lapte rămas și încorporează-l în laptele cu caramel.
Adaugă spuma de lapte peste cafea.
Decorează cu mici bucățele de caramel.